Νέο Σύστημα Αρίθμησης!!!
Κυρίες και κύριοι, φίλοι και αναγνώστες του blog, αγαπητοί συγγραφιάδες,
Έχω την τιμή να είμαι αυτός που θα φέρει στο προσκήνιο μία τεράστια ανακάλυψη, ένα νέο επίτευγμα, ένα έργο τέχνης ενός γραφιά του kastanoGR.
Στα 12 χρόνια που πέρασα στο σχολείο καθώς και 10 χρόνια των σπουδών μου, ουκ ολίγες αναφορές είχαν γίνει από τους καθηγητές στα συστήματα αρίθμησης. Θα αναφέρω μερικά από αυτά για να τονίσω τη σημασία της ανακάλυψης.
Το δεκαδικό σύστημα αρίθμησης. Στο συγκεκριμένο σύστημα για τη δημιουργία των ονομασιών των ποσοτήτων χρησιμοποιούνται δέκα σύμβολα, τα γνωστά μας: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 και 9. Είναι «μέχρι σήμερα» το πιο διαδεδομένο, δεδομένου ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί πιο εύκολα να κάνει υπολογισμούς βάσει αυτού του συστήματος.
Το δυαδικό σύστημα αρίθμησης. Αναπαριστά αριθμητικές τιμές χρησιμοποιώντας δύο σύμβολα, το 0 και το 1. Λόγω της σχετικά απλής υλοποίησης στα ηλεκτρονικά κυκλώματα, το δυαδικό σύστημα χρησιμοποιείται εσωτερικά από όλους τους σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Το δεκαεξαδικό σύστημα αρίθμησης. Έχει ως βάση του τον αριθμό 16. Για την αναπαράσταση των 16 τιμών χρησιμοποιούνται τα ψηφία 0 - 9 του δεκαδικού συστήματος και τα γράμματα του λατινικού αλφαβήτου: A, B, C, D, E και F. Το δεκαεξαδικό σύστημα παίζει σπουδαίο ρόλο στον προγραμματισμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
Το απαλευτίδικο σύστημα αρίθμησης (ως φόρο τιμής προς τον δημιουργό του) είναι εδώ και θα αποτελέσει το σύστημα αρίθμησης του μέλλοντος. Αποτελείται από 6 μόνο σύμβολα τα οποία είναι με τη σειρά τα παρακάτω: 1, 2, 3, 4, 4, 5.
Ναι, πολύ σωστά είδατε, το 4 επαναλαμβάνεται 2 φορές. Το σύστημα αποτελείται από τις 6 αυτές τιμές ΜΟΝΟ, ενώ δεν επιτρέποντα συνδυασμοί των συμβόλων για να καλυφθούν μεγαλύτεροι αριθμοί. Επίσης, κάθε τιμή του δεκαδικού συστήματος στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη του απαλευτίδικου. Έτσι, η τιμή 15 του δεκαδικού στρογγυλοποιείται στην τιμή 5. Η τιμή 2,1 στρογγυλοποιείται στην τιμή 2, κοκ.
Κατανοείτε ήδη τη σημασία της ανακάλυψης. Δικαιολογείστε τη συγκίνησή μου αλλά πρόκειται για μέγα επίτευγμα. Τεράστιε ερευνητή Νίκο Απαλευτίδη σε ευχαριστούμε.
ΥΓ.: Το απαλευτίδικο σύστημα βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο μέτρημα των καλτσών.